شرکت فرازان کاوش دیدار سپاهان با بهره‌گیری از توان علمی و تجربی کارشناسان خود همگام با تکنولوژی روز دنیا در زمینه ساخت ماشین آلات خاص و اتوماسیون خطوط تولید خصوصا سیستم‌های هوشمند گامی بزرگ در جهت اعتلای کشور بر داشته است. همواره تلاش مدیریت بر این بوده است که تمامی کارشناسان این شرکت، دانش فنی روز را در پروژه‌ها به کار گیرند. در پروژه‌های اجرا شده توسط این شرکت ملاک اصلی، کیفیت بوده و سعی شده ضمن نو آوری، قیمت تمام شده پروژه متناسب با تولیدات مربوطه باشد، این شرکت با بهره‌گیری از کارشناسان آموزش دیده و خبره، با به‌کارگیری انواع سیستم‌های کنترلی در اجرای پروژه‌های اتوماسیون صنعتی در کنار شما خواهند بود.

تعریف اتوماسیون صنعتی

اتوماسیون صنعتی به دستگاه‌های کنترلی اطلاق می‌شود که از سیستم کامپیوتر یا ربات و تکنولوژی کنترل آن برای انجام برخی از فرآیندهای صنعتی در خطوط تولید با نیروی انسانی جایگزین می‌شوند.

افزایش کیفیت و انعطاف در فرآیندهای خطوط تولید کارخانه‌ها

پیش از این هدف از اتوماسیون صنعتی افزایش راندمان بود (فعالیت 24 ساعته، سه شیفت کاری)، و همچنین کاهش هزینه‌های مرتبط با نیروی انسانی بود. با این حال، امروز، تمرکز اتوماسیون صنعتی به افزایش کیفیت و انعطاف پذیری در خطوط تولید است.

به عنوان مثال در صنعت خودرو سازی، نصب پیستون در داخل موتور با روش های دستی با نرخ خطای %1 – %1.5 انجام می‌شود، اما این وظیفه با روش های اتوماسیون صنعتی بهبود می‌یابد و نرخ خطای تولید را به %0.00001 کاهش می‌دهد.

مزایای استفاده از اتوماسیون صنعتی

  • هزینه اپراتوری کم: اتوماسیون صنعتی باعث می‌شود که هزینه‌های بهداشت و درمان، پاداش و پوشش بیمه و بازنشستگی نیروی انسانی حذف شود و همچینین مسایل مرخصی و تعطیلات نیز از بین برود، اگر چه، با راه اندازی اتوماسیون صنعتی هزینه اولیه بالایی باید متقبل شد، اما موجب صرفه جویی در هزینه‌های ماهانه کارگران می‌شود که در مجموع هزینه قابل توجهی برای کارخانه‌ها است. هزینه تعمیر و نگهداری ماشین آلات اتوماسیون صنعتی بسیار کمتر است، چرا که دلیل برای خرابی دستگاه ها بسیار کم است.
  • راندمان بالا: اگر چه بسیاری از کارخانه‌ها به استخدام نیروی انسانی برای آنکه بتوانند سه شیفت فعالیت داشته باشند و برای تولید زمان بیشتری را داشته باشند، اما باز هم در تعطیلات فعالیت کارخانه‌ها کاهش می‌یابد. اتوماسیون صنعتی برای این هدف است که فعالیت خود را به صورت 24 ساعته در هر 7 روز هفته و هر 365 روز سال ارائه دهد و این امر منجر به بهبود قابل توجهی در راندمان کارخانه می‌تواند داشته باشد.
  • کیفیت بالا: اتوماسیون صنعتی باعث کاهش خطاهای انسانی می‌شود، علاوه بر این، بر خلاف نیروی انسانی، ربات‌ها هیچ زمان خسته نمی‌شوند، در نتیجه محصولات با کیفیت یکنواخت و بالا تولید می‌شود.
  • انعطاف بسیار بالا: اضافه کردن یک وظیفه جدید در خطوط تولید احتیاج به آموزش بسیار طولانی نیروهای انسانی گردد و این یعنی از دست دادن زمان و راندمان، اما ربات‌ها به سادگی می‌توانند برنامه ریزی شوند و این میتواند در تولیدات کارخانه‌ها انعطاف بسیار زیادی داشته باشد.
  • دقت اطلاعات بالا: اضافه کردن جمع آوری خودکار اطلاعات، می‌تواند برای اطلاعات تولید و بهبود نواقصی ها و کاهش هزینه‌ها به کارخانه‌ها کمک کند، این مقوله به کارخانه‌ها کمک می‌کند تا در مسیر صحیح تولیدات خود را عرضه نمایند
  • امنیت بالا: اتوماسیون صنعتی می‌تواند خط تولید امن برای کارکنان با استقرار ربات ها در مکان‌هایی که مسئولیت خطرناک وجود دارد ایجاد کند.

کاربردهای اتوماسیون صنعتی

  • صنایع اتومبیل سازی: تست قطعات و تجهیزات ، سیستم های رنگ پاش ، شکل دادن بدنه بوسیله پرس های اتوماتیک ، سوراخ کاری ، اتصال قطعات
  • صنایع پلاستیک سازی: ماشین های ذوب و قالب گیری تزریقی ، دمش هوا ، سیستم های تولید و آنالیز پلاستیک
  • صنایع سنگین: کوره های صنعتی ، سیستم های کنترل دمای اتوماتیک ، وسایل و تجهیزات مورد استفاده در ذوب فلزات
  • صنایع شیمیایی: سیستم های مخلوط کننده ، دستگاه های ترکیب کننده مواد با نسبت های مختلف
  • صنایع غذایی: سیستم های عصاره گیری و بسته بندی
  • صنایع ماشینی: صنایع بسته بندی ، صنایع چوب ، سیستم های سوراخ کاری ، سیستم های اعلام خطر و هشدار دهنده ، سیستم های استفاده شده درجوش فلزات
  • صنایع حمل و نقل: جرثقیل ها ، سیستم های نوار نقاله ، تجهیزات حمل ونقل
  • صنایع تبدیل انرژی: ایستگاه های تقویت فشار گاز ، ایستگاه های تولید نیرو، کنترل پمپ های آب ، سیستم های تصفیه آب و هوای صنعتی ، سیستم های تصفیه و باز یافت تصفیه و بازیافت گاز
  • خدمات ساختمانی: تکنولوژی بالابری ، کنترل هوا و تهویه مطبوع ،سیستم های روشنایی خودکار

اتوماسیون صنعتی

نمونه ای از یک کارخانه تمام مکانیزه